uitgebreid

Aanmelden op VVA

wachtwoord vergeten?

Nieuws

Op zoek naar ouders van kleuters en lagereschoolkinderen met autisme

Aangemaakt door: veroniquederoeck

Op: 13/11/2011 20:21 (laatst aangepast op 14/11/2011 11:59)

Beste ouders,
Heeft uw kleuter of lagereschoolkind een bepaalde nood, waardoor u beroep deed/doet (faalangst of andere angsten, ADHD, Gilles de la Tourette, autisme of ASS, NLD, verwerkingsproblematiek, gepest worden…) op bepaalde diensten uit de welzijnssector (psycholoog, dagcentrum, CLB, thuisbegeleiding….), dan zouden wij graag uw verhaal horen. We zijn op zoek naar ouders uit de provincies Limburg, Vlaams-Brabant of Antwerpen.
Ik werk als docente 'psychopathologie' en als onderzoeker aan de Sociale School Heverlee en het onderzoek heet COSWO.
We vragen aan ouders of we een interview mogen afnemen van ongeveer een uur over de relatie tussen school, (CLB) en welzijn. In het interview wordt gewerkt rond de vraag “Wat is er nodig in deze samenwerking onderwijs-welzijn zodat dit de zorg aan uw kind ten goede komt. Wat werkt er en wat ontbreekt er?”. We hebben echt nog ouders nodig! U kan mij mailen, veronique.deroeck@khleuven.be of bellen 0473/746485. Ook in deze groep kan u reageren.
Alvast bedankt!
Veronique
 

Thema: begeleiding | behandelingonderwijs > buitengewoon onderwijs > geïntegreerd onderwijs (GON) > gewoon onderwijs > inclusief onderwijs

Reacties

Mijn zoon, nu 6 - eerste leerjaar autiklas - zat tot de derde kleuterklas in het gewone onderwijs met Gon en kreeg logo en kiné buiten de school.

Reactie geplaatst door An Van Vooren op 14/11/2011 - 13:40:01

Ik heb 2 zonen met ASS, derde en vijfde leerjaar. Tot vorig schooljaar met GON begeleiding in algemeen basis, sinds dit jaar BLO, ondanks goede intelligentie, want ze hoorden tot de besten van de klas.

Reactie geplaatst door Milenka op 14/11/2011 - 18:07:59

Beste mevrouw Van Vooren en beste Milenka,

 

dank u beiden voor de reactie op mijn oproep! Mocht u bereid zijn om geïnterviewd te worden rond dit thema, kan u dan een contactnummer doorgeven op mijn mailadres: veronique.deroeck@khleuven.be ? Dan kan ik u telefonisch contacteren om nog wat meer uitleg te geven over het onderzoek en om eventueel een afspraak te maken voor een interview.

Alvast bedankt en vriendelijke groeten,

Veronique

Reactie geplaatst door veroniquederoeck op 15/11/2011 - 22:52:28

Geachte mevrouw Deroeck,

 

ik verstuurde je net een mail voor meer inlichtingen.

 

Met vriendelijke groet

Reactie geplaatst door Bird op 16/11/2011 - 21:50:13

ik heb een zoon van 9 jaar met ass en adhd. hij zit in het gewone onderwijs,een jaar lager dan normaal. hij krijgt gon begleiding en sinda kort maken we ook gebruik van kortbegeleiding

Reactie geplaatst door zorgster op 16/11/2011 - 22:14:41

Dag mevrouw,

 

Ik heb uw oproep gelezen via de VVA. Mijn zoontje heeft ASS en is 5.5 jaar, hij heeft het instapklasje en het 1ste kleuterklasje in het gewoon onderwijs gedaan en zit nu in het MPK Merlijn (VAPH, regio Antwerpen). Wij hebben dus ervaring met beide: onderwijs en welzijn.

 

Veel succes nog,

Joke F

Reactie geplaatst door Joke op 17/11/2011 - 10:09:06

Hey

 

Ik heb een zoon van bijna negen jaar met ass en adhd.

Hij heeft het kleuteronderwijs in een basissschool gedaan, voor de overstap naar het eerste leerjaar hadden ze me aangeraden om de speel-leerklas te doen in buitengewoononderwijs te doen.  Dit was voor ons een tegenvaller, niet de juiste begeleiding maar wel veek leerstof geleerd.  De school had ons aangeraden van niet naar een normaal onderwijs terug te keren maar konden ons geen geschikte school aanbieden.  Ik heb hem terug op zijn vorige school gezet omdat ze ons niet  konden helpen.  Het is nu zijn tweede jaar op de basisschool en alles loopt goed, mits enkele aanpassingen die de school voor hem doen en hij krijgt GON-begeleiding.

Veel succes

Reactie geplaatst door els op 18/11/2011 - 07:04:02

Hallo,

Ik heb een zoontje van 4 met ass en een mentale handicap die momenteel nog type 2 volgt in een autiklasje,maar binnenkort op internaat gaat, een dochter van 6 met ass, die in type 8 zit en een dochter van 8 met adhd, odd en angststoornissen, die in het gewone onderwijs zit.

Ik wil zeker meewerken aan uw onderzoek! 

Groetjes

Sabine

Reactie geplaatst door Sabine op 21/11/2011 - 09:09:56

Beste,

Ik zou heel graag deelnemen hieraan. Mijn zoon is nu 9 jaar en heeft al twee scholen achter de rug en zou volgend jaar naar een andere school moeten. Ook de samenwerking met CLB is niet even vlot verlopen. Een stempel is natuurlijk gemakkelijk om te gebruiken en niet zelf te kijken waar zij ook te kort schieten. Heel spijtig want ik zie school en CLB met veel goede bedoelingen daar zitten maar onderweg loopt het toch mis. Met als gevolg veel verspilde energie en een stempel die zwaarder doorweegt. Een manier vinden om elkaar hierin te ontmoeten, ondersteunen en verder samen een weg af te leggen is mijn droom.

Groetjes

Reactie geplaatst door Sarah op 21/11/2011 - 18:13:35

Beste,

Ik heb een tweeling van 3 jaar.  In April 2011 gingen ze het eerst naar school en al gauw begon de juf voorzichtig vragen te stellen over onze zoon ( dochter doet het super in de klas) hoort hij wel goed? Wij naar de specialist aangezien de kinderarts die we toen hadden niets speciaal zag aan onze zoon. Juli 2011 buisjes in zijn oren, september gingen ze terug naar school, onze zoon brabbelt nog altijd buiten nee en tut en pop. Nog altijd een bezorgde juf zei dat onze zoon zich niet goed voelde, wij naar een andere kinderarts en wat een luxe. Hij zag er niet veel kwaad in maar verwees ons toch door naar een neuroloog dan kon hij beslissen of hij al dan niet getest moest worden op autisme. De neuroloog zei dat we nog een jaar geduld moesten hebben want hij denkt dat hij achterstand heeft opgelopen met zijn gehoor en vond dat onze zoon vrij normaal reageerde en als hij autistisch is, hoort hij niet bij de zwaar gevallen. Nu heeft de juf toch een afspraak voorzien om verder te praten over onze zoon. Ik heb er slapeloze nachten van en begin mij stilaan af te vragen of wij onze zoon toch moeten laten testen. Je ziet dat hij toch een beetje anders is.

Reactie geplaatst door Ann VE op 23/11/2011 - 19:33:32

ik ben 28jaar en ik heb een zoontje van 5jaar met ASS. in het eerste kleuterklasje had de juf een vermoeden dat er iets was met hem. ik heb mijn zoontje tot zijn 3 jaar alleen groot gebracht en had nog nooit gehoord over ASS. ik heb daarna mijn man leren kennen die verpleegkundige is en hij had ook een vermoeden dat er iets was en raadde mij aan om mijn zoon te laten testen. dit hebben we dan ook gedaan en er kwam ASS uit de bus. hij is in het tweede kleuterklasje begonnen met GON- begeleiding en is ook logopedie gestart en het gaat heel goed. nu in het derde kleuterklasje krijgt hij ook GON en logo gaat het veel beter. wij werken thuis met pictogrammen zodat hij weet wat hij moet doen. dit systeem werkt heel goed.

groetjes

Reactie geplaatst door Debbie op 26/11/2011 - 19:20:11

Mijn dochter van 11 jaar heeft Asperger. Ze volgt gewoon onderwijs, heeft 1 jaar GOn achter de rug met succes en 1 jaar GOn dat is afgebroken omdat het totaal niet ging zoals zou moeten. Buiten de school krijgt ze kine en gaat ze maandelijks naar een therapeute die autisme en communicatie als specialisatie heeft.

Wat mij betreft wil ik graag deelnemen, al was het maar om de tekortkomingen in het hele GOn-systeem aan te kaarten!

Reactie geplaatst door riet op 06/12/2011 - 21:24:55

Beste ouders,

dank u wel voor uw reactie en voor het willen delen van uw ervaringen.

Voor diegenen onder u  die zouden willen meewerken aan het onderzoek, zou ik het volgende willen vragen:

stuur een mailtje naar veronique.deroeck@khleuven.be, met volgende gegevens: de provincie waar u woont en een telefoonnummer waarop ik u mag contacteren.U kan ook aangeven of ik het best overdag of 's avonds contact opneem.  Dan telefoneer ik u om te kijken wanneer ik kan langskomen voor een -ongeveer 1 uur durende- interview.  

Ik zoek vooral nog ouders uit de regio's Vlaams-Brabant en Limburg, maar ook de regio Antwerpen is nog welkom. Jammer genoeg horen Oost-en West-Vlaanderen niet tot de doelgroep. Dit heeft te maken met praktische zaken zoals tijd en vervoersonkosten.

Als u vragen heeft, aarzel niet mij te contacteren.

Vriendelijke groeten en een fijne eindejaarsperiode gewenst,

Veronique De Roeck

Reactie geplaatst door veroniquederoeck op 21/12/2011 - 14:47:03

Hallo,

Als leerling van het Montfortcollege te Rotselaar nabij Leuven, zit ik in mijn laatste jaar humane wetenschappen. Voor het vak Vrije Ruimte moet ik een eindwerk maken en daarbij hoort ook het toepassen van enquêtevaardigheid. Mijn eindwerk gaat over het autismespectrumstoornis en de behandelingen die daarbij horen. Zelf heb ik ook (kern)autisme. Deze enquête duurt helemaal niet lang. Ik wil met deze enquête te weten komen hoe u als ouder of begeleider de therapie ervaart. Deze gegevens zullen enkel voor de schoolse activiteiten gebruikt worden.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen met het verspreiden en vervolledigen van deze enquête. 

Dank u

Moors Johan
johanmoors1992@hotmail.com 

Reactie geplaatst door Johan19 op 23/02/2012 - 19:27:15
autisme telefoon

Vlaamse Vereniging Autisme

Welkom op de ontmoetingsplek voor mensen met autisme en hun ouders, familie en sociaal netwerk

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Kalender

Maart 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Steun ons!

Steek de handen uit de mouwen als VVA-vrijwilliger of word lid!

Je kan ons ook financieel steunen.