uitgebreid

Aanmelden op VVA

wachtwoord vergeten?

Lees- & kijktip

Autisme van binnen uit

Aangemaakt door: VVA Vlaamse Vereniging Autisme

Op: 08/06/2010 16:17 (laatst aangepast op 04/08/2010 14:40)

'Een kind met autisme beïnvloedt het hele doen en laten van alle gezinsleden,' schrijft Hilde De Clercq. Zij kan het weten, want zij is in dubbel opzicht een ervaringsdeskundige. Ze is moeder van een zoon met autisme én begeleidt al jàren jongeren met autisme. Of het nu gaat om communicatie, sociale relaties, vrije tijd, emoties, eten, seksualiteit, slapen, spelen of werken, de fundamenteel andere denkstijl van mensen met autisme is overal aanwezig en dat voor altijd, want kinderen met autisme worden volwassenen met autisme.
Aan de hand van talloze concrete anekdotes over haar zoon Thomas en over andere jongeren met autisme die ze kent maakt de auteur deze andere denkstijl op een aangrijpende en soms ontroerende manier duidelijk. Ze beschrijft als het ware autisme van binnen uit, de enige manier om mensen met autisme echt te begrijpen.
Hilde De Clercq gebruikt haar persoonlijke ervaringen en professionele inzichten ook om een praktische gids op te stellen vol handige strategieën om het leven met mensen met autisme voor alle partijen – ouders, kennissen, leraren, hulpverleners en jongeren met autisme zelf - aangenamer en gelukkiger te maken.


Hilde De Clercq (1958) studeerde Germaanse Filologie en werkt voltijds als 'ouder-professioneel' voor het Opleidingscentrum Autisme in Antwerpen. Zij geeft gespecialiseerde workshops en conferenties over autisme in binnen- en buitenland. Haar boek Mama, is dit een mens of een beest? over detaildenken en autisme werd vertaald in het Deens, Engels, Frans, Grieks, Italiaans, Portugees, Russisch en het Zweeds. De auteur is ook redactielid van Good Autism Practice van de University of Birmingham.

"Tussen de twee culturen, de gewone en de autistische, dienen verder bruggen gebouwd te worden. Autisme van binnen uit helpt ons flink op weg. Niemand kan om dit boek heen." Theo Peeters, directeur Opleidingscentrum Autisme

Type: boek
Uitgeverij: Houtekiet
ISBN: 9789052408439
Doelpubliek: beroepskrachten, familie, ouders, partners

Auteur(s)

  • De Clerq Hilde
Thema: autisme algemeen | communicatiedagelijks leven > eten > slapen > zindelijkheid

autisme telefoon

Vlaamse Vereniging Autisme

Welkom op de ontmoetingsplek voor mensen met autisme en hun ouders, familie en sociaal netwerk

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Kalender

Maart 2017
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Steun ons!

Steek de handen uit de mouwen als VVA-vrijwilliger of word lid!

Je kan ons ook financieel steunen.